braviaxr screen sizes

Společnost Sony uvádí na trh několik modelů televizorů BRAVIA s velkými obrazovkami

31 kvě, 2021

Společnost Sony informovala, že se v Evropě do prodeje dostávají její nejnovější modely televizorů BRAVIA v provedení s velkými úhlopříčkami obrazovky – včetně vlajkové lodi BRAVIA XR MASTER série A90J 4K HRD OLED TV s úhlopříčkou 83”

Společnost Sony informovala, že v květnu zahájí dodávky několika variant svých televizorů s velkými úhlopříčkami z řady pro rok 2021. Zákazníci, kteří se chystají vylepšit své domácí kino, jehož srdcem se stane velká obrazovka, která přinese pohlcující zážitek, si budou moci nově vybrat z řady základních i špičkových modelů, které se mohou pochlubit nejpokročilejšími patentovanými technologiemi obrazu a zvuku z dílny společnosti Sony. Dva z modelů, které přichází do prodeje (televizor BRAVIA XR MASTER Series 83” A90J 4K HDR OLED a televizor BRAVIA XR 75” X90J 4K HDR Full Array) jsou součástí řady BRAVIA XR a jsou vybaveny novým revolučním procesorem Cognitive Processor XR ™, který využívá zcela novou metodu zpracování, jež předčí konvenční umělou inteligenci. Tato metoda byla navržena tak, aby napodobovala způsob, jak lidé vidí a slyší.

V posledních několika letech se zákazníci při koupi nového televizoru stále častěji rozhodují pro větší velikosti obrazovky. Průzkum prováděný v roce 2019, který zadala společnost Sony, odhalil, že téměř polovina lidí chtěla větší televizi, než jakou mají[1]. Zdá se, že mnoho z nich si tuto touhu splnilo. Společnost Sony zaznamenává neustálý růst prodeje modelů televizí uhlopříček 55” a větších, zejména u obrazovek větších než 75”, které v roce 2020 výrazně získaly na popularitě[2]. Důvodem je, že lidé během pandemie tráví více času doma a volí stále častěji technologické novinky, aby si mohli lépe užívat filmový a televizní obsah dostupný na populárních streamovacích službách a televizních kanálech.

Novými televizory Sony s velkými úhlopříčkami, které se nyní dostávají do prodeje, jsou 75” a 85” X85J 4K HDR LED, 75” BRAVIA XR X90J Full Array LED a 83” BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED televizory. Poslední dva zmíněné modely jsou vybaveny zcela novým kognitivním procesorem XR. Když se na něco díváme, nevědomky se soustředíme na určité body. Kognitivní procesor XR™ založený na kognitivní inteligenci rozděluje obrazovku na mnoho zón a detekuje, kde je „ohnisko“ obrazu. Běžně používaná umělá inteligence (AI) ale dokáže detekovat a analyzovat pouze jednotlivé obrazové prvky, jako je barva, kontrast a detaily. Nový kognitivní procesor XR dokáže provádět křížovou analýzu řady prvků najednou, stejně jako to dělá náš mozek. Všechny prvky jsou tímto způsobem upraveny ve vzájemné korelaci. Díky tomu dosahuje tato technologie nejlepšího konečného výsledku, takže scéna je celkově synchronní a působí realisticky – a to je něco, čeho běžná umělá inteligence dosáhnout nedokáže.

Kognitivní procesor XR také dokáže analyzovat polohu zvuku v signálu, takže zvuk přesně odpovídá dění na obrazovce. Kromě toho převádí jakýkoli zvuk na 3D prostorový zvuk tak, aby poskytl co nejreálnější a pohlcující zvukovou scénou. Učí se, analyzuje a zpracovává nebývalé množství dat a inteligentně optimalizuje každý pixel, snímek a scénu pro nejrealističtější obraz a zvuk, jaký kdy společnost Sony nabízela.

Televizory BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED a BRAVIA XR X90J 4K HDR LED nabízejí exkluzivní službu BRAVIA CORE ™. Uživatelé si mohou vychutnat výběr nejnovějších prémiových a klasických titulů Sony Pictures Entertainment a největší kolekci IMAX Enhanced, které jsou předinstalované na všech nových modelech BRAVIA XR. BRAVIA CORE je první v oboru, která využívá technologii Pure Stream ™ a dosahuje téměř bezztrátové kvality ekvivalentní UHD BD se streamováním až 80 Mb / s.

Televizory X85J, X90J a A90J jsou skvělým řešením i pro hráče a poskytují podporu několika funkcí HDMI 2.1, jako je 4K 120 sn. / s, VRR a ALLM, pro plynulé a pohotové hraní při připojení ke konzoli nové generace.

Ceny a dostupnost

Televizory 75” a 85” X85J 4K HDR LED, 75” BRAVIA XR X90J Full Array LED a 83” BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED se v Evropě začnou prodávat v květnu. Aktuálně se ve vybraných zemích otevírají předobjednávky[3]. Další informace naleznete na místním webu společnosti Sony na adrese www.sony.eu.

Vlastnosti OLED TV MASTER Series A90J (modely 83”, 65” a 55”):

Vlastnosti X90J (modely 75”, 65”, 55” a 50”) 4K Full Array LED TV:

Funkce 4K LED TV X85J (modely 85”, 75”, 65”, 55”, 50” a 43”):

Poznámky:
[1] Výzkumný vzorek 6000 Evropanů, výzkum provedený společností One Poll v dubnu 2019.

[2] Založeno na interních datech společnosti Sony.

[3] Dostupnost a načasování prodeje modelu se v jednotlivých zemích liší.

[4] Země a dostupnost budou upřesněny.

[5] Počet a výběr titulů se liší podle modelu a mohou se změnit.

[6] BRAVIA CORE je vybaven technologií Pure Stream ™, která nabízí streamování rychlostí 30 MB / s – 80 MB / s. Pro přístup k Pure Stream ™ rychlostí 30 MB / s musíte mít minimální rychlost internetu 43 MB / s. Pro přístup k nejvyšší kvalitě Pure Stream ™ dostupné při rychlosti 80 MB / s musíte mít minimální rychlost internetu 115 MB / s. BRAVIA CORE není odpovědná za síťová omezení ani dostupnou šířku pásma. Mohou platit omezení a podmínky poskytovatele síťových služeb.

[7] Na integrované služby Google TV se vztahují smluvní podmínky a mohou být změněny nebo ukončeny bez předchozího upozornění.

[8] Funkce Apple® AirPlay® 2 a HomeKit ™ budou dostupné u modelové řady 2019 ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85 “, 75”, 65 “a 55”) / modelové řady 2020 u modelů ZH8, A9, A8, XH95 a modelů XH90 / modeové řady 21 Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J / X80J. Funkce AirPlay 2 a HomeKit vyžadují zařízení iOS se systémem iOS 12.3 nebo novějším nebo Mac se systémem MacOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac a macOS jsou ochranné známky společnosti Apple Inc. registrované v USA a dalších zemích.

[9] Vyžaduje členství v Netflix pro streamování. Dostupnost 4K Ultra HD závisí na vašem předplatném Netflix, internetových službách, schopnostech zařízení a dostupnosti obsahu. www.netflix.com/termsofuse

[10] VRR vyžaduje aktualizaci firmwaru.

[11] Spotřebitelé si mohou vychutnat filmy a televizní pořady v Dolby Vision a Dolby Atmos z kompatibilních streamovacích služeb, jako je Netflix, prostřednictvím nativních streamovacích aplikací televizoru nebo prostřednictvím kompatibilního přehrávače streamovaných médií připojeného k televizoru přes HDMI. Vyžaduje kabely HDMI® prodávané samostatně.

[12]65” a 55” jsou vybaveny dvoupolohovým stojanem.

[13] Bezrámečkový design pouze pro modely 65” a 55”. 83” je vybaven hliníkovým rámečkem.

[14] Dvoupolohový stojan je k dispozici pouze u modelů 55″ a větších.

[15] Dvoupolohový stojan je k dispozici pouze u modelů 55″ a větších.

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

Lucie Brochová, Consultant, PR agentura společnosti SONY, Bison & Rose, +420 739 483 442, e-mail: lucie.brochova@bisonrose.cz