HT-A7000

Společnost Sony rozšiřuje dostupnost technologie 360 Spatial Sound Experience pomocí aktualizace firmwaru prémiového soundbaru HT-A7000

04 led, 2022

Společnost Sony oznámila aktualizaci firmwaru pro prémiový soundbar HT-A7000, která přináší široce oceňovanou funkci 360 Spatial Sound Mapping, jež se poprvé představila v systému domácího kina HT-A9 v roce 2021[1]. Zákazníci získají přístup k této inovativní funkci po připojení soundbaru k novým bezdrátovým zadním reproduktorům Sony SA-RS5, které budou uvedeny na trh v létě 2022, nebo k aktuálně dostupným bezdrátovým zadním reproduktorům SA-RS3S.

Díky revoluční technologii 360 Spatial Sound Mapping od společnosti Sony mohou zákazníci vnímat zvuk ze všech směrů a vzdáleností. Pomocí technologie Sound Field Optimization využívá soundbar vestavěné mikrofony k důmyslnému měření relativní výšky a polohy soundbaru a zadních reproduktorů. Technologie 360 Spatial Sound Mapping pak vytváří více virtuálních reproduktorů syntézou zvukových vln na základě informací o jejich poloze. Díky této technologii vyplní široké prostorové zvukové pole od Sony každou část obytného prostoru, takže si mohou všichni vychutnat stejně kvalitní zvuk, ať už se nacházejí kdekoli v místnosti.

Uživatelé mohou svůj zážitek dále umocnit propojením s kompatibilním televizorem BRAVIA™ XR. Pomocí funkce Acoustic Center Sync[2] se soundbar i televizor BRAVIA XR promění ve středový reproduktor systému domácího kina v rámci nastavení 360 Spatial Sound Mapping1,2. To umožňuje, aby zvuk přesně odpovídal dění na obrazovce, a zajišťuje tak čistší dialogy a podmanivější zážitek.

Přidejte volitelné bezdrátové zadní reproduktory SA-RS5 a od léta 2022 si dopřejte bohatší a pohlcující zážitek z prostorového zvuku 360 Spatial Sound.

Nové bezdrátové zadní reproduktory Sony SA-RS5[3] poskytují optimální kvalitu zvuku a širokou směrovost pro 360 Spatial Sound v kombinaci s kompatibilním soundbarem. Jsou vybaveny reproduktory směřujícími nahoru pro bohatší a pohlcující prostorový zvuk 360 Spatial Sound a také vestavěnou baterií[4] až na 10 hodin přehrávání.

Klíčové vlastnosti bezdrátových zadních reproduktorů SA-RS5:

Cena a dostupnost:

Doporučená maloobchodní cena modelu SA-RS5 je 19 990 Kč a bude v prodeji od léta 2022 u vybraných prodejců. Úplný seznam specifikací a informací naleznete na adrese: https://www.sony.cz/electronics/volitelne-reproduktory/sa-rs5

1 Abyste si mohli vychutnat prostorový zvuk 360 360 Spatial Sound pomocí technologie 360 Spatial Sound Mapping, je třeba kompatibilních zadních reproduktorů (SA-RS3S, SA-RS5) a aktualizace softwaru soundbaru. Aktualizace softwaru bude k dispozici na jaře 2022. Aktualizace softwaru soundbaru OTA (Over-The-Air) bude dostupná od jara 2022. Pro aktualizaci softwaru je nutné síťové připojení. Zadní reproduktory nemusí být k dispozici
ve všech zemích a regionech.

2 Režim BRAVIA Acoustic Center Sync je kompatibilní s následujícími modely: Z9K, A95K, A90K, A80K, X95K, X90K, Z9J, A90J, A80J a X95J. Dostupnost produktů se v jednotlivých zemích liší.

3 Je nutné použít kompatibilní soundbar HT-A7000 (prodává se samostatně).

4 Doba nabíjení vestavěné baterie trvá přibližně 4 hodiny (při použití dodaného síťového adaptéru). Skutečná doba nabíjení se může od výše uvedené doby lišit v závislosti na okolní teplotě a podmínkách používání.

5 Při použití dodávaného AC adaptéru.