ecm_lv1_microphone

Společnost Sony představuje bezdrátový mikrofon ECM-W2BT a kompaktní stereofonní klopový mikrofon ECM-LV1

09 bře, 2021

Společnost Sony dnes oznámila uvedení dvou nových mikrofonů, bezdrátového mikrofonu ECM-W2BT kompatibilního s hotshoe rozhraním Multi Interface Shoe a kompaktního klopového stereofonního mikrofonu ECM-LV1. Bezdrátový mikrofon ECM-W2BT umožňuje vysoce kvalitní bezdrátový zvukový záznam s nízkým šumem a stabilním připojením, zejména pokud je spárován se stereofonním klopovým mikrofonem ECM-LV1 a jedním z fotoaparátů Sony s digitální kompatibilitou. Tato kombinace nabízí dokonalé řešení, které uspokojí potřeby dnešních vloggerů, uživatelů YouTube a dalších tvůrců video obsahu, kteří chtějí zaznamenat čistý a spolehlivý zvuk pro širokou škálu prostředí, včetně pouličních představení, recenzí produktů, kulinářských recenzí, cestovních vlogů a dalších.

Bezdrátový mikrofon ECM-W2BT umožňuje záznam digitálního zvuku s nízkým šumem připojením přijímače ke kompatibilnímu fotoaparátu[1], který je vybaven kompatibilním digitálním zvukovým hotshoe rozhraním Multi Interface Shoe. Výstup digitálního zvukového signálu z přijímače lze zaznamenávat přímo z těla fotoaparátu bez nutnosti externího zvukového kabelu. ECM-W2BT byl navíc kompletně přepracován pro vysokou kvalitu zvuku použitím pokročilé všesměrové mikrofonní kapsle pro záznam čistého zvuku z jakéhokoli směru. ECM-W2BT také umožňuje flexibilitu záznamu zvuku zvýšením stability bezdrátového připojení mezi mikrofonem a přijímačem, a to i v případě překážek nebo v přeplněném prostředí s dodatečnou bezdrátovou aktivitou. V místech s dobrou viditelností je komunikace možná až na 200 metrů, což výrazně zvyšuje flexibilitu záznamu zvuku. A nově adaptovaný kodek Qualcomm® aptX ™ Low Latency[2] poskytuje jak vysoce kvalitní záznam zvuku, tak nízkou latenci.

Bezdrátový mikrofon ECM-W2BT také nabízí maximální tvůrčí svobodu díky svým funkcím pro pořizování zvuku. Tři režimy snímání zvuku – režim MIC, režim MIX a nový režim RCVR – umožňují uživateli nahrávat zvuk a ambientní zvuk na základě jejich požadovaných preferencí. Režim MIC snímá zvuk pouze z vysílače mikrofonu, takže zachycuje pouze zvuk subjektu. Režim RCVR snímá zvuk pouze z interního mikrofonu na přijímači, uživatel si tedy může nahrávat zvuk sebe sama. Režim MIX snímá zvuk vysílače i přijímače, což je užitečné, když je požadován zvuk od subjektu i od uživatele. Mikrofon ECM-W2BT podporuje stereofonní zvukový výstup a externí 3,5mm stereofonní mini-jack, který umožňuje stereofonní snímání zvuku, takže jej lze použít v kombinaci se stereofonním klopovým mikrofonem, jako je kompaktní stereofonní klopový mikrofon ECM-LV1, nenápadný mikrofon, který lze snadno připevnit k oblečení subjektu a zaznamenat zvuk se zvýšenou přesností. Vzhledem k tomu, že přijímač je vybaven zvukovým výstupem 3,5 mm, lze model ECM-W2BT používat i s fotoaparáty bez hotshoe rozhraní Multi Interface Shoe.

Pro náročná nahrávací prostředí obsahuje bezdrátový mikrofon ECM-W2BT funkci útlumu. Uživatel si může vybrat jednu ze tří úrovní útlumu v závislosti na hlasitosti zdroje zvuku, aby nahrával výrazně hlasité zvuky při nižší hlasitosti či nahrával hlasité zvuky se zesílením tišších zvuků pro celkově hlasitější zvuk. ECM-W2BT také obsahuje ochranu proti větru pro snížení hluku větru, což je obzvláště užitečné při nahrávání venku. Pokud je potřeba delší provoz, funkce podpory baterie pomocí napájení z kamerového hotshoe rozhraní Multi Interface Shoe umožňuje uživateli provozovat přijímač až 9 hodin[3]. Pro snadnou orientaci obsahuje ECM-W2BT kontrolku LINK informující uživatele o stavu komunikace mezi mikrofonem a přijímačem a kontrolku POWER pro snadnou kontrolu zbývající úrovně nabití baterie. Kromě toho je k dispozici kryt konektoru Multi Interface Shoe, který lze použít k nošení přijímače a mikrofonu jako jedné jednotky, nebo jej lze také použít jako stojan na mikrofon, pro stabilní umístění mikrofonu během rozhovorů nebo jiných stacionárních použití.

Kompaktní stereofonní klopový mikrofon ECM-LV1 také umožňuje vysoce kvalitní snímání zvuku v kombinaci s kompaktním designem pro snadné přenášení a pohodlí při natáčení. ECM-LV1 obsahuje ochranu proti větru pro dodatečné potlačení rušivého šumu a otočný klip o 360 stupňů umožňuje například horizontální připevnění ke kravatě nebo vertikální připevnění ke kapse, přičemž mikrofon je připevněn ve stejném úhlu. Napájení tohoto mikrofonu je poskytováno z konektoru mikrofonu.

Bezdrátový mikrofon ECM-W2BT bude k dispozici od dubna 2021 za přibližnou cenu €240 EURO a kompaktní stereofonní klopový mikrofon ECM-LV1 bude též k dispozici od dubnu 2021 za přibližnou cenu €35 EURO. Tyto mikrofony budou k dispozici u řady autorizovaných prodejců Sony.

Podrobné informace o produktu naleznete na adrese:

●ECM-W2BT: https://www.sony.cz/electronics/mikrofony-pro-fotoaparaty-s-vymennymi-objektivy/ecm-w2bt

●ECM-LV1: https://www.sony.cz/electronics/mikrofony-pro-fotoaparaty-s-vymennymi-objektivy/ecm-lv1

[1] Úplný seznam kompatibilních modelů naleznete na stránce https://www.sony.net/dics/w2bt/. Analogový zvuk je také podporován, ale doporučuje se použití s digitálním zvukem. Pro použití se zařízením, které podporuje digitální zvukové rozhraní, nastavte přepínač DIGITAL / ANALOG na bezdrátovém mikrofonu ECM-W2BT na DIGITAL.

[2] Qualcomm aptX je produktem společnosti Qualcomm Technologies, Inc. a / nebo jejích dceřiných společností. Qualcomm je ochranná známka společnosti Qualcomm Incorporated, registrovaná ve Spojených státech a dalších zemích. aptX je ochranná známka společnosti Qualcomm Technologies International, Ltd., registrovaná ve Spojených státech a dalších zemích.

[3] U některých fotoaparátů není napájení dodáváno z fotoaparátu prostřednictvím hotshoe rozhraní Multi Interface Shoe. Informace o kompatibilních fotoaparátech naleznete na odkazu: https://www.sony.net/dics/w2bt/