SEL70200GM2

Představením nového objektivu FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II pokračuje společnost Sony Electronics ve zdokonalování kvality zachycení obrazu ​

13 říj, 2021

Nejnovější objektiv Sony řady G Master s vynikajícím rozlišením a bokehem a výkonným ostření nové generace je nejlehčím1 zoomovým teleobjektivem s velkou světelností na světě

Společnost Sony Electronics představila nejnovější objektiv řady G Master – FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II, který přináší mimořádnou kombinaci rozlišení a bokehu a bezkonkurenční výkon ostření (AF) známý z řady G Master společnosti Sony.

„Naslouchali jsme našim zákazníkům po celém světě a rozhodli jsme se vyvinout novou, vylepšenou verzi našeho objektivu 70-200 mm F2,8: G-Master FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II,“ uvedl Yann Salmon Legagneur, ředitel produktového marketingu společnosti Sony Europe BV. „Snížení hmotnosti a zlepšení rychlosti ostření u tohoto nového objektivu je značné a pro fotografy i kameramany bude mít zásadní význam. Ve spojení s našimi kompaktními a lehkými full frame těly nabízí společnost Sony ideálně vyváženou a extrémně přenosnou kombinaci.“

Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II byl navržen tak, aby tvořil dokonalé spojení s těly fotoaparátů Sony s bajonetem E, a nabízí nejen vynikající optickou kvalitu a pokročilý výkon ostření, ale představuje také nejlehčíi objektiv s rozsahem zoomu 70-200 mm a clonou F2,8 na světě, který umožňuje nebývalou flexibilitu a svobodu při fotografování. Společnost Sony pokračuje v rozšiřování systému Alpha a tento nejnovější přírůstek je 65. objektivem v nabídce objektivů s bajonetem typu E-mount.

Nová úroveň výkonu

Nový objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II poskytuje vynikající kvalitu obrazu s vysokým rozlišením a ostrostí. Uživatelé se mohou těšit na čistý a jasný obraz po celé ploše snímku až k okrajům v celém rozsahu zoomu, a to i při široce otevřené cloně. Díky dvěma asférickým členům objektivu, včetně jednoho prvku XA (extrémní asférický prvek) vyrobeného s přesností na 0,01 mikronu, objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II účinně eliminuje odchylky související s aberací vzdálenosti a zajišťuje tak vynikající rozlišení po celé ploše záběru.

Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II rovněž využívá dva sférické skleněné prvky ED (s mimořádně nízkým rozptylem) a dva sférické skleněné prvky Super ED, které výrazně snižují chromatickou aberaci a zamezují barevným vadám. Tento model také poprvé u objektivu systému Alpha využívá asférický prvek ED, který současně potlačuje chromatickou a sférickou aberaci, což jsou běžné problémy jiných teleobjektivů.

Plynulý a krásný bokeh umožňuje velká maximální clona F2,8 a nově vyvinutá kruhová clona s 11 lamelami. Kromě toho potlačuje pokročilá optická konstrukce objektivu včetně prvku XA nežádoucí efekt tzv. „cibulových kroužků“, čímž ještě více zdokonaluje bokeh. Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II nabízí také vynikající výkon při fotografování zblízka s velkou hloubkou bokehu. Minimální zaostřovací vzdálenost je pouhých 0,4 metru při 70 mm a 0,82 metru při 200 mm, přičemž maximální zvětšení je 0,3x. Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II lze navíc snadno kombinovat s vysoce výkonným telekonvertorem Sony 1,4x nebo 2,0x3 a prodloužit tak ohniskovou vzdálenost objektivu až na 400 mm při světelnosti F5,6, a to vše při zachování kvality jež nabízí řada G Master.

Aby se zabránilo nežádoucím odleskům a duchům v náročných světelných podmínkách, vytváří originální povrchová úprava společnosti Sony Nano AR Coating II na povrchu objektivu rovnoměrnou antireflexní vrstvu. Optická konstrukce objektivu FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II navíc účinně potlačuje vnitřní odrazy a zlepšuje tak čistotu obrazu.

Špičkové ostření

Nejmodernější technologie objektivu FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II dokáže maximálně využít pokročilé vlastnosti těla fotoaparátu, se kterým je spojen. Nový objektiv využívá čtyři originální lineární motory XD (extreme dynamic) od společnosti Sony pro mimořádně rychlé a přesné ostření, díky čemuž je až přibližně čtyřikrát rychlejšíii a sledování ostření se oproti předchozímu modelu zlepšilo o 30 %. Ve spojení s vlajkovou lodí Sony Alpha 1 je objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II schopen vysokorychlostního sériového snímání rychlostí až 30 snímků za sekundu4. Vynikající funkce AF tracking je k dispozici i při použití telekonvertoru. Při natáčení videa nabízí FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II plynulé a tiché ostření, které spolehlivě uzamkne zaostření a sleduje rychle se pohybující objekty, a to i při zoomování, uživatel tedy může nechat ostření zcela na fotoaparátu.

Pokročilé funkce pro natáčení videa

Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II s konstantní maximální clonou F2,8, úžasným výkonem ostření, všestranným ovládáním a vysokou spolehlivostí je ideální volbou pro natáčení videa. Nový objektiv byl navržen tak, aby výrazně omezil hluk při přeostřování, a focus breathing při zoomování, takže dochází k minimálním nežádoucím pohybům obrazu a změnám úhlu záběru.

Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II je vybaven nezávislými ovládacími kroužky pro ostření, zoom a clonu, které umožňují přesné manuální ovládání při natáčení videa. Clonový kroužek je dále vybaven přepínačem cvakání ON/OFF. Lineární odezva MF od společnosti Sony navíc zajišťuje citlivé manuální ovládání ostření s malým zpožděním. Dodávaná sluneční clona objektivu je také vybavena otvorem, který umožňuje pohodlné ovládání kruhových polarizačních filtrů nebo variabilních ND filtrů pro větší tvůrčí flexibilitu.

Navržen pro profesionály

Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II je nejlehčíi teleobjektiv se zoomem F2,8 na světě a je přibližně o 29 % lehčí než předchozí model. Váží necelých 37 oz (1 045 g). Kromě nízké hmotnosti byl objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II navržen pro profesionály tak, aby nabízel ideální vyvážení bez přední těžké části, což zajišťuje, že těžiště objektivu leží přímo nad držákem stativu. Je také vybaven vnitřním zoomem, který udržuje stabilní těžiště.

Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II byl navržen speciálně pro profesionály na základě jejich přímé zpětné vazby. Nový objektiv obsahuje funkce ostření, které podporují profesionální potřeby uživatelů, jako je Full-time DMF, přirozená a lineární odezva manuálního ostření a přepínač omezovače rozsahu ostření. Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II také obsahuje tři přizpůsobitelná tlačítka pro funkci focus hold, která jsou osazena v úhlu 90° pro snadný přístup a pohodlné ovládání při fotografování v horizontální i vertikální orientaci a téměř v jakémkoli úhlu.

Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II je vybaven přepínačem cvakání ON/OFF a zámkem iris lock pro rychlé a flexibilní ovládání clony. Cvakání clonového kroužku lze zapnout, aby poskytoval zpětnou vazbu při fotografování, nebo vypnout pro plynulé a tiché ovládání clony při natáčení videa. Kromě toho je pohyb zoomovacího kroužku optimalizován a nyní zahrnuje stabilizaci obrazu s režimem MODE 35 pro pohybující se objekty.

Objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II byl navržen tak, aby byl spolehlivý i v těch nejnáročnějších podmínkách. Na základě zpětné vazby od profesionálů se vyznačuje odolností proti prachu a vlhkosti6, která je stejná jako u objektivů FE 400 mm F2,8 GM OSS a FE 600 mm F4 GM OSS. Přední člen objektivu je opatřen fluorovou vrstvou, která odpuzuje vodu, olej a další nečistoty a zároveň usnadňuje otírání případných nečistot nebo otisků prstů, které na povrchu objektivu ulpí.

Cena a dostupnost

Nový objektiv FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II bude k dispozici v první polovině listopadu za cenu 78 990 Kč u autorizovaných prodejců Sony.

Podrobné informace o produktu FE 70-200mm F2.8 GM OSS II naleznete zde:

Exkluzivní příběhy a nový vzrušující obsah pořízený novým objektivem FE 70-200 mm F2,8 GM OSS II a dalšími produkty Sony pro zaznamenávání obrazu najdete na stránkách www.alphauniverse.com, které byly vytvořeny s cílem vzdělávat a inspirovat všechny fanoušky a zákazníky značky Sony α – Alpha.

Nový obsah bude zveřejňován také přímo ve fotogalerii Sony. Podrobné informace o produktech naleznete na adrese:

Produktové video o novém objektivu FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II můžete shlédnout ZDE.

#KONEC#

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

Lucie Brochová, Consultant, PR agentura společnosti SONY, Bison & Rose, +420 739 483 442, e-mail: lucie.brochova@bisonrose.cz