29

4.4 based on 29 customer reviews

18
9
0
1
1
Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

Nejužitečnější pozitivní hodnocení
0

skvělé funkce a obraz, Android TV, SmartHome API

139 cm (55") 14.04.2020 podle omicronCZ

Před pár měsíci jsem si pořídil tento 4K TV kousek. Zejména proto, že jsem značce SONY v TV věrný již pár desetiletí, ale i pro vysokou spolehlivost, výborný design, a pro množství použitých moderních technologií bez nějaké křiklavé líbivosti. Také dobře implementovaný Adroid TV, i když používám externí, výrazně výkonnější nVidia Shield TV přehrávač na stejném OS. Nicméně je velmi příjemné mít takovou zálohu pro aplikace (KODI, HBO Go, Netflix, Synology atd...) přímo v TV. Velký benefit má pro mě (v jiných recenzích opomíjené) i uživatelské SmartHome API, umožňující externí ovládání funkcí TV z různých Domotica systémů. To umožňuje ovládání TV z prostředí domácí automatizace, pro příklad uvedu automatické zapnutí TV a přepnutí i příslušného HDMI např. na kamerový systém při alarmu, nebo přepnutí na obraz chytrého zvonku při zazvonění u vstupních dveří. Roli pro tento nákup hrála i cena, která po Novém roce byla u tehdejší vlajkové lodě SONY LCD více než "příznivá", zejména v mém 55" provedení. Nechci zde opakovat technické údaje, ale vyzdvihl bych kvalitu obrazu v LCD technologii celkem nevídanou (i díky přímému LED podsvětlení), na rozdíl od konzumního, běžného stranového Edge LED podsvětlení. Trochu problematické je ubývání kontrastu obrazu a kvality černé se zvětšeným pozorovacím úhlem, zejména do stran. To ale nebude problém u mého konkrétního domácího kina. K dispozici je velmi rychlé, doslova expresní EPG a HbbTV , byť tuto TV na sledování "lineární" televize až na výjimky pravidelných "HBO pondělků" již moc nepoužívám. TV umožňuje velmi detailní nastavení obrazu, což byla vždy doména značky, pro ty neznalejší se dá na zahraničních webech nalézt mnoho tutoriálů pro takovou sofistikovanější konfiguraci pro každého, kdo se nespokojí se "živými barvami" ála konkurence. Přímo u Sony jsem to ale nenalezl. Zvuk moc nehodnotím, používám výhradně externí AV receiver, ale oceňuji, že je televize průchozí pro řadu prostorových zvukových formátů vč. DTS. Tzn. přivedené na HDMI rozhraní z externího zdroje, a poté k dispozici na optickém výstupu. To se samozřejmě týká všech formátů, jimž optika vystačuje (DD5.1 a DTS). To konkurence moc neumí, pokud mám starší AV receiver bez HDMI, bývá to obvykle neřešitelné. A protože mám TV na polohovatelném držáku, umístěném v dřevěné předstěně, uvítal jsem většinu připojovacích terminálů umístěných na zadní stěně TV, jen částečně na boku. TV se částečně do této předstěny na držáku zasune, a kabeláž zezadu tak nepřekáží. To ještě bude upraveno, neboť původní otvor v mé předstěně je pro menšího 42" předchůdce, takže se TV nezasune tak hluboce. Přestože mám pro běžné používání tuto televizi naprogramovanou v systémovém ovládání Logitech Harmony, oceňuji i luxusní, v ruce těžký a dobře funkční originální dálkový ovladač s kovovou vrchní vrstvou. Škoda jen předefinovaných, natvrdo naprogramovaných tlačítek "Google Play" a "Netflix", která nelze přemapovat na jiné funkce. Jako třešničku na dortě potom považuji i možnost zapnutí i vypnutí TV hlasem s pomocí kteréhokoliv domácího hlasového asistenta Google Home, protože se TV přes domácí LAN/WLAN objeví i v tomto Smart Home ekosystému. "Hey Google, turn on TV Living...." :-)

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

1

0

Nejužitečnější negativní hodnocení
0

Bohužel vadný kus

164 cm (65") 24.03.2020 podle Jarda h

Od koupě denně neustálé problémy se zamrzáním tv kanálů, nutný restart nebo odpojení od sítě, dva měsíce neustále komunikace s podporou a servisem, nyní podruhé v servisu, čekám na vyjádření

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Špatné

Design

Vynikající

Snadné používání

Špatné

1

0

Zákaznická hodnocení: 29

Modely

0

Skvělý obraz, dobrý zvuk, slabý SW

164 cm (65") 15.09.2020 podle Venceremos

Televize s vynikajícím obrazem, dostatečným zvukerm (na filmy stejně pouštím přes domácí kino) a nedostačujícím SW. Protože je to Android TV, musím minimálně 1x za týdent resetovat. Dá se stím žít, ale rozhodně by na tom SONY mělo zapracovat.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

0

0

0

Špičkový obraz a funkce

215 cm (85'') 08.06.2020 podle sevak

Televizi jsem zakoupil před měsícem a jsem velmi spokojen. Je nabitý funkcemi, takže už téměř nepotřebuji počítač na přehrání jiného obsahu. Super funkce je google asistent v češtině, výrazně to usnadní vyhledávání. Jediný nedostatek je, že nefunguje automatická aktualizace firmwaru, musím ji dělat ručně.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

0

0

0

Skvělý.

139 cm (55") 19.04.2020 podle Miuek

S tímto výrobkem jsem v této cenové relaci nadmíru spokojen.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

skvělé funkce a obraz, Android TV, SmartHome API

139 cm (55") 14.04.2020 podle omicronCZ

Před pár měsíci jsem si pořídil tento 4K TV kousek. Zejména proto, že jsem značce SONY v TV věrný již pár desetiletí, ale i pro vysokou spolehlivost, výborný design, a pro množství použitých moderních technologií bez nějaké křiklavé líbivosti. Také dobře implementovaný Adroid TV, i když používám externí, výrazně výkonnější nVidia Shield TV přehrávač na stejném OS. Nicméně je velmi příjemné mít takovou zálohu pro aplikace (KODI, HBO Go, Netflix, Synology atd...) přímo v TV. Velký benefit má pro mě (v jiných recenzích opomíjené) i uživatelské SmartHome API, umožňující externí ovládání funkcí TV z různých Domotica systémů. To umožňuje ovládání TV z prostředí domácí automatizace, pro příklad uvedu automatické zapnutí TV a přepnutí i příslušného HDMI např. na kamerový systém při alarmu, nebo přepnutí na obraz chytrého zvonku při zazvonění u vstupních dveří. Roli pro tento nákup hrála i cena, která po Novém roce byla u tehdejší vlajkové lodě SONY LCD více než "příznivá", zejména v mém 55" provedení. Nechci zde opakovat technické údaje, ale vyzdvihl bych kvalitu obrazu v LCD technologii celkem nevídanou (i díky přímému LED podsvětlení), na rozdíl od konzumního, běžného stranového Edge LED podsvětlení. Trochu problematické je ubývání kontrastu obrazu a kvality černé se zvětšeným pozorovacím úhlem, zejména do stran. To ale nebude problém u mého konkrétního domácího kina. K dispozici je velmi rychlé, doslova expresní EPG a HbbTV , byť tuto TV na sledování "lineární" televize až na výjimky pravidelných "HBO pondělků" již moc nepoužívám. TV umožňuje velmi detailní nastavení obrazu, což byla vždy doména značky, pro ty neznalejší se dá na zahraničních webech nalézt mnoho tutoriálů pro takovou sofistikovanější konfiguraci pro každého, kdo se nespokojí se "živými barvami" ála konkurence. Přímo u Sony jsem to ale nenalezl. Zvuk moc nehodnotím, používám výhradně externí AV receiver, ale oceňuji, že je televize průchozí pro řadu prostorových zvukových formátů vč. DTS. Tzn. přivedené na HDMI rozhraní z externího zdroje, a poté k dispozici na optickém výstupu. To se samozřejmě týká všech formátů, jimž optika vystačuje (DD5.1 a DTS). To konkurence moc neumí, pokud mám starší AV receiver bez HDMI, bývá to obvykle neřešitelné. A protože mám TV na polohovatelném držáku, umístěném v dřevěné předstěně, uvítal jsem většinu připojovacích terminálů umístěných na zadní stěně TV, jen částečně na boku. TV se částečně do této předstěny na držáku zasune, a kabeláž zezadu tak nepřekáží. To ještě bude upraveno, neboť původní otvor v mé předstěně je pro menšího 42" předchůdce, takže se TV nezasune tak hluboce. Přestože mám pro běžné používání tuto televizi naprogramovanou v systémovém ovládání Logitech Harmony, oceňuji i luxusní, v ruce těžký a dobře funkční originální dálkový ovladač s kovovou vrchní vrstvou. Škoda jen předefinovaných, natvrdo naprogramovaných tlačítek "Google Play" a "Netflix", která nelze přemapovat na jiné funkce. Jako třešničku na dortě potom považuji i možnost zapnutí i vypnutí TV hlasem s pomocí kteréhokoliv domácího hlasového asistenta Google Home, protože se TV přes domácí LAN/WLAN objeví i v tomto Smart Home ekosystému. "Hey Google, turn on TV Living...." :-)

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

1

0

0

Super TV

189 cm (75”) 10.04.2020

Zatím super všem: velikost, obraz, zvuk. Naprostá spokojenost.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Skvělá

139 cm (55") 29.03.2020 podle frenkie

Koupil jsem na základě kladného hodnocení ostatních uživatelů.

Kvalita obrazu

Dobré

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Výborné recenze

164 cm (65") 29.03.2020 podle Pavel1107

Chtěl jsem LCD televizi vyšší kategorie. Vybíral jsem na základě recenzí, včetně What-hifi, ta rozhodla. Výrobek splnil moje očekávání, jsem velmi spokojen

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

1

0

0

Sony - xg95

164 cm (65") 29.03.2020 podle JíraP

Televize je super. Koupil jsem si jí kvůli možnosti nahrávat pořad z jednoho tuneru a sledovat druhý na jiném tuneru. Tato možnost moc dobře nefunguje, pokud chci využít satelitní tuner. Také si nemohu upravit satelitní programy podle sebe.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Průměrné

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Průměrné

0

0

0

TV Sony XG95

139 cm (55") 27.03.2020 podle Zbyndour

TV jsem koupil před třemi měsíci, jedná se o skvělou televizi

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Bohužel vadný kus

164 cm (65") 24.03.2020 podle Jarda h

Od koupě denně neustálé problémy se zamrzáním tv kanálů, nutný restart nebo odpojení od sítě, dva měsíce neustále komunikace s podporou a servisem, nyní podruhé v servisu, čekám na vyjádření

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Špatné

Design

Vynikající

Snadné používání

Špatné

1

0

0

Max. spokojenost

164 cm (65") 11.03.2020 podle dust666

Spokojenost s výrobkem. Zatím se seznamují s televizí

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

0

0

0

Výborný obraz a zvuk

139 cm (55") 09.03.2020 podle Dejte mi s tím pokoj

Po necelém měsíci užívání jsem s televizí velmi spokojen.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Skvělý obraz.

164 cm (65") 27.02.2020 podle Radek74

Skvělý obraz, ovšem pomalejší start z úplného vypnutí, nemožnost používat současně fyzickou i virtuální (Gboard) klávesnici. Jakmile vložím přijímač klávesnice do usb, Gboard se deaktivuje a nelze použít, dokud, usb nevypojím. Nepříliš široké možnosti nastavení. Celkově ovšem velmi dobrá TV.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Průměrné

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

0

0

0

Hodnotný a funkční tv

139 cm (55") 21.02.2020 podle Geofre

Kvalitní obraz a zvuk, svižný systém, i přes omezený počet direct led podsvícení stále dobré podání podsvětlení titulků a tmavých scén..

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Krásný obraz

139 cm (55") 16.02.2020 podle Jirkap

Mám necelý měsíc.Vybíral jsem i z jiných značek.Po několikaměsíčním chození po obchodech a čtení hodnocení převládla kvalita obrazu,což je asi u televize to hlavní. Je to ověřená technologie,barvy přirozené, spousta funkcí, Dopručuji hlavní

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Dobré

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

zkušenosti za 2 měsíce

164 cm (65") 28.01.2020 podle jb77

výborný obraz, ale občas vypadne zvuk (nutný restart) a občas nefunguje hlasové vyhledávání nebo bluetooth pro připojení sluchátek, zde ani restart nepomůže.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Průměrné

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

1

0

0

Super obraz

139 cm (55") 26.01.2020 podle Mauricius2020

Malé nedostatky TV má. Ale co je úplně nej je obraz a menu. To prostě nemá chybu.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

0

0

0

Skvělá

139 cm (55") 22.01.2020 podle Roman 62

Zakoupeno nedávno, teprve se seznamuji se všemi funkcemi. Zatím jsem spokojen a věřím že budu i v budoucnu.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Skvely obraz.

139 cm (55") 19.01.2020 podle Palic

Po plasme konecne LED. Tv je skvela, nemam s ni zadny problem.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

pěkný obraz

164 cm (65") 05.01.2020 podle ivan60

Zakoupený před vánocemi,zatím jsem spokojen,až nato občasné selání.

Kvalita obrazu

Dobré

Kvalita zvuku

Průměrné

Funkce

Průměrné

Design

Dobré

Snadné používání

Dobré

0

0

0

ve své kategorii výborný obraz

139 cm (55") 27.12.2019 podle René23

celkově jsem spokojen; velmi dobré intuitivní ovládání; velmi dobrý obraz až na stíny v rozích obrazovky, které jsou patrné, když obrazovka svítí bíle; zvuk pokulhává za očekáváním, nezřetelná řeč, mnohdy není rozumět, naštěstí lze ručně nastavit podle vlastní potřeby, pak poslouchatelné, doporučuji externí audio.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Skvělá ve všech ohledech

139 cm (55") 22.12.2019

TV má výborný obraz. Zvuk - téměř všechny TV mají slabší zvuk, proto používám soundbar Sony HT-ZF9. Dohromady koncert. Android je výborný systém. Je rychlý, jednoduchý a přehledný. Navíc je zde řada zajímavých aplikací. Vylepšené dálkové ovládání je také dobré. Propojení s PC je neskutečně snadné pomocí Chromecastu. Stačí jeden klik. Obecně shrnuto, jsem nadšen. TV byla za výbornou cenu a za ni toho nabízí skutečně mnoho. V podstatě jsem nenašel žádný větší nedostatek.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Uzasny ovladac

164 cm (65") 18.12.2019 podle evatum

Pekne barvy. Lehka. Neotaci se. Predchozi model ano. Nutno zakoupit zaves na zed na otaceni.

Kvalita obrazu

Dobré

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Dobré

Design

Dobré

Snadné používání

Průměrné

0

0

0

Android televize SONY

164 cm (65") 12.12.2019 podle chovi

Zatím krátká doba od nákupu,ale zatím vše od fungování,online využití a kvality obrazu nad očekávání dobré

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Dobré

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Hodnocení

139 cm (55") 08.12.2019 podle VlaSo

S TV jsem velice spokojený. Pouze občas dojde k opožděnému zapnutí a kompletnímu restartu. Zřejmě po aktualizaci OS Android nebo aplikací.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Vysoká cena

139 cm (55") 06.12.2019 podle aimilano

Občas se nepřipojí automaticky soundbar a při zapnutí pak nelze zesilovat a ztlumovat zvuk.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Průměrné

Funkce

Dobré

Design

Dobré

Snadné používání

Dobré

1

0

0

Výborný obraz a kvalitní zvuk

139 cm (55") 02.12.2019 podle Martinbrno

Co se týká obrazové a zvukové stránky naprostá spokojenost. Neuvěřitelný zápor vidím v absenci funkce TIMESHIFT. Nečakané a chvíli jsem přemýšlel o vrácení produktu. Další komplikace je v nemožnosti vytvořit složku oblíbené na CL slotu, dá se ale velmi přehledně přesouvat s pozicí programu.Nemůžete rolovat s programi dokola složky (myšleno od poz.1 dozadu), jako třeba PANASONIC. Lehce nepřehledná časová osa v EPG.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Dobré

Design

Dobré

Snadné používání

Dobré

0

0

0

Nejlepší televize roku 2019

139 cm (55") 01.12.2019 podle Jirkanap

Produkt jsem po půl ročním vybírání, vybral a jsem velmi spokojený.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Chtělo to něco většího.

164 cm (65") 19.11.2019 podle version81

Přestěhoval jsem se do většího a byla potřeba větší úhlopříčka, protože moje 10 let stará Sony 40 palců už byla moc malá. Plus absence HDR a smart funkcí mě už pomalu hlodalo abych to změnil. Bylo jasný že to bude opět Sony, protože mám se značkou jen dobré zkušenosti a 10 let stará LCD která až na pokažený ovladač jede jako nová je toho důkazem. Po několika dnech hledání a zkoumání jsem zvolil vyšší řadu XG95 kdy jsem nechtěl šetřit na kvalitě obrazu a cena šla zrovna dolů. Zatím ještě stále ladím nastavení, ale už teď je jasné že skok je to obrovský. Obraz je parádní,podpora všech HDR formátů, solidní odezva při hraní,android a systém běží rychle, celkově je všechno chytře rozvržené. Velmi povedený je nový dálkový ovladač. Jediná výtka je slabší kvalita zvuku.

Kvalita obrazu

Vynikající

Kvalita zvuku

Dobré

Funkce

Vynikající

Design

Dobré

Snadné používání

Vynikající

0

0