12

4.8 based on 12 customer reviews

10
2
0
0
0
Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

Zákaznická hodnocení: 12

2 Modely

Modely

0

Radost pracovat s fotoaparátem SONY α77 II

Tělo + 16–50mm objektiv se zoomem 29.01.2019 podle Honza šťáhlavský

Fotoaparát jsem zakoupil po 8 letech práce se SONY α450. Zatím je to krátká doba na zhodnocení, ale zatím vyzvihuji: - perfektní elektronický hledáček s vícebodovým ostřením - rychlost ostření - perfektně sedí v ruce - kompatibilita na starší objektivy

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

1

0

0

Super rychlý

Pouze tělo 05.05.2016 podle Kamil 74

Tento fotoaparát je opravdu velmi povedený,má velmi rychlé ostření a přesně rozeznává co chcete fotit.Měl jsem před tím A200 a nedá s to srovnat.Snímání panoráma několik snímky a poté sloučení v jeden je uchvatné.Výklopný display je velmi praktický.Zakoupil jsem v setu s objektivem se světelností 2.8 a fotky jsou na profesionální úrovni.Nejem žádný profesionál ale pomocí tohoto fotoaparátu mám úžasné záběry.12s/1 s. s tím chytíte snad vše.A pokud chcete natáčet,není nic jednoduššího,mám 2 letou dceru takže hojně využívám i tuto funkci.

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

0

0

0

A-77 mark II

Pouze tělo 27.02.2016 podle urviska

Jelikož jsem již tři roky používal A77, který mě na začátku února přestal fungovat, zakoupil jsem nový A77 mark II a to hlavně z důvodu kompatibility s mojí fotovýbavou. První trochu rozčarování je nová patice blesku na mark II, takže stávající blesk je bez převodní patice k nepoužití. Jinak k aparátu, ostření je opravdu o něco rychlejší a méně "váhavé". Zlepšila se i práce se šumem a na expoziční bracketing jde konečně v jedné serii exponovat 5 snímku po 1 EV. Co je oproti staré A77 velký "úkrok stranou" a řekl bych i od uživatele je absence GPS na mark II. Jelikož velice často při fotografování cestuji, a to nejen po evropě, ale i po asii. Je mě zabudovaná funkce wi-fi např. v Kyrgystánských horách opravdu k velikému užitku. S funkcí GPS jsem si doma fotky velice snadno umístil do mapy a při popisování fotografií na promítání či na výstavy nebyl problém. Teď je sice klidně v těch horách mohu odeslat přes wi-fi, ale jelikož tam není ani signál wi-fi ani mobilní připojení, není je jak poslat, že. Další věc, kterou postrádám již od modelu A-580. Je tlačítko ovládající stabilizaci přímo na těle fotoaparátu. Nastavení této funkce se totiž, s postupujícími modely, noří stále hlouběji do menu a ve chvíli kdy dáte aparát na stativ musíte stabilizaci vypnout. Takže tedy veselé stránkování v menu, protože A77 a to ani mark II programovatelná tlačítka nemá. A ještě jedna věc. Proč není k dispozici verze manuálu v pdf, jako u straších modelů? Stačilo pak si pdf stáhnou do telefonu a když člověk něco potřeboval i venku dohledat nebyl problém. Dnešní html formát bohužel ve své ixperii neotevřu. Takže manuál jen při datovém připojení. No a stahovat si takovéto moudra na datový roaming třeba ve Švýcarsku vyjde pomalu dráž než nový aparát ... I přes výše zmíněné si stále myslím, že se jedná o velice zdařilý fotoaparát, který předčí konkurenční modely ve stejné kategorii a to vcelku hravě. Kdyby se podařilo zapracovat na výše zmíněném nebylo by mark III snad ani co vytknout :-).

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Dobré

Design

Průměrné

Snadné používání

Dobré

0

0

0

Vynikající přístroj

Tělo + 16–50mm objektiv se zoomem 09.02.2016 podle pavka8

Po dvou letech vlastnictví nižšího modelu řady SLT jsem se rozhodl k upgradu a vybral jsem Sony Alpha 77M2 v kitu s objektivem 16-50/2.8. Po dvou týdnech používání mohu říci, že jsem volil dobře, je to skutečně vynikající přístroj. Ergonomie je skvělá, perfektně padne do ruky, všechny ovládací prvky jsou tam, kde mají být, přičemž většinu tlačítek je možno naprogramovat podle svých potřeb. Fotí se s ním výborně, autofokus je rychlý a přesný i v horším světle, elektronický hledáček zobrazuje scénu i všechny potřebné informace tak dokonale, že návrat ke klasické zrcadlovce už bych si nedokázal představit. Elektronika fotoaparátu dokáže výtečně analyzovat scénu, takže by se klidně dalo fotit i na plnou automatiku, ale byla by to škoda, protože foťák se perfektně přizpůsobí přesně vašemu způsobu focení. Zatím jsem neměl příležitost dostatečně vyzkoušet sledování objektu a rychlé sériové snímání, ale i první pokusy vypadají velmi nadějně. Přiložený objektiv Sony 16-50/2.8 SSM je asi nejlepší seťák, jaký jsem kdy viděl a dohromady tak dostanete to nejlepší, co zapálený amatér může k focení potřebovat.

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

0

0

0

Sony SLT A77 M II. - osobní hodnocení

Pouze tělo 13.09.2015 podle PetrG68

Sony SLT A77 II. po 2.měsících intenzivního používání. Fotoaparát my padl do ruky velmi dobře a je velikostí obdobný se Sony A700. Funkce fotoaparátu jsou přehledné a množství ukazatelů na display lze v nastavení ubrat/přidat, tlačítka jsou smysluplně rozmístněna a lehce zapamatovatelná. Je dobré, že kvalitní display lze otočit a nechat uzavřený. Ostření fotoaparátu je bleskové, výsledné snímky skutečně na velmi dobré úrovni, snímky při ISO 500 stále dobře použitelné a šum na minimální hodnotě, barvy skvěle vyvážené. Menu je přehledné, srozumitelné. Skvělý je přístup přes OLED hledáček joystikem k nejpoužívanějším funkcím. Fotoaparát mám vyzkoušen s objektivy : Sony 35 DT /1,8, Sony DT 18-135 SAM, Sigma 18-125 HSM, Sigma 10-20, Sigma 70-300 APO, Minolta 50 /1,7 - vše funguje bez potíží. Zapnutí fotoaparátu je malinko pomalejší, ale nevadí. Jiné pro mě je zapínání/vypínání otočným ovladačem, zvyk na posuvný ON/OFF z Minolty Dynax 800 a Sony A700 , mě občas ještě mate, ale jde o zvyk. Druhá je OLED hledáček. To je dle mě největší slabina, ti kteří jsou zvyklí celá léta na zrcadlo a čistý obraz budou poměrně nešťastní. Nemůžete se spolehnout jaký výsledný snímek bude, OLED se občas zavlní, v šeru šum, někdy matně pátráte zda se ten polarizační filtr opravdu otočil. Jas v hledáčku se mění v závislosti na osvětlení scenérie, což se někdy hodí-např. ve velkém šeru . K tomu se váže další z negativ fotoaparátu a tou je malá výdrž baterie, kdy samozřejmě display a OLED hledáček Vám "vycucají" baterii. Z vlastní zkušenosti při 2.minutové hibernaci baterie vydrží po dobu 2,5 -4.hodin v zapnutém stavu v závislosti kolik toho vyfotíte. To je žalostně málo. Abych úplně nezatratil OLED hledáček, zvyknete si časem a upřednostníte jeho výhody, které poskytne - od promítané vodováhy, histogramu, zlatého řezu až po promítání fotografií přímo v něm, či detekce hran v makro fotografii při manuálním ostření. Dalším plusem je velmi rychlé sériové snímání, kdy jsem např. při seskocích parašutistú byl schopen díky tomu je zachytit od seskoku po dopad a zachycení padáku bez jakýchkoliv potíží - nepřetržitě a vždy zaostřeně. Fotoaparát má jiný typ sáněk blesku (Multi Interface Shoe) , takže pokud máte blesk se starým typem Minolta, budete muset zakoupit redukci (Sony ADP-MAA). Ta funguje bezvadně. Doporučuji k tělu dokoupit battery grip VG-C77AM pro lepší držení a vložení dvou baterií. V konečném hodnocení, které je spíše osobního charakteru jsem s fotoaparátem Sony Ilca SLT A-77 II. velmi spokojen (kromě výdrže baterií) a s klidným pocitem bych jej těm ,kteří chtějí mít velmi kvalitní ,na skoro profesionální úrovní přístroj doporučil.

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

1

0

0

Kvalitní fotoaparát

Pouze tělo 11.09.2015 podle Schecke

Fotoaparát jsem si koupil zhruba před měsícem. Používám ho převážně na fotografování sportu. Oceňuji velmi rychlé a relativně přesné ostření. Má bohatou škálu funkcí. Oproti předchůdci A200 se výrazně zlepšila kvalita šumu při vyšším ISO. Trošku jsem se bál elektronického hledáčku oproti přímému náhledu, ale není v tom žádný problém. Co mě trápí jsou jen drobné nečistoty na čipu nebo na sklápěcím sklíčku, což je patrné při fotografování jasných objektů např. u oblohy...

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

1

1

0

Skvělý fotoaparát

Pouze tělo 10.05.2015 podle Krilis

Jsem spokojen s fotoaparátem Sony a77 m2. Je to pokročilá technologie s fantastickými vlastnostmi. Pro obsluhu je velmi příjemný. Ovládání intuitivní. Výborně sedne do rukou. Velmi rychlé ostření. Výborná kvalita obrázků a videa.

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

2

1

0

Je rychlej

Pouze tělo 09.05.2015 podle dodokaja

Je hodně rychlej , jak při snímání tak ostření.S objektivem DT 16–50 mm F2,8 SSM jsem neměl neostrou fotku. Fotím cyklistiku kde je třeba rychle ostřit a všechno stíhá naprosto perfektně . Sedí výborně v ruce.Na ovládání jsem si zvykl rychle . V poměru kvalita a cena jsem velmi spokojen.

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Vynikající

1

1

0

Vynikající fotoaparát ve své kategorii

Pouze tělo 14.04.2015 podle alesk

Splňuje vše co jsem očekával, má rychlý a přesný autofokus , výsledkem jsou kvalitní fotografie i v náročných podmínkách .

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Dobré

Snadné používání

Dobré

1

1

0

Téměř dokonalý fotoaparát

Tělo + 16–50mm objektiv se zoomem 11.03.2015 podle pard

Sony A77 II jsem koupil se setovým objektivem 16-50/F2,8 a po necelych dvou mesících užívání jsem s aparátem velmi spokojen. Výborná ergonometrie, rychlost a bohatá funkční výbava jsou hlavní přednosti. Škoda, že je k dispozici jen jeden slot na paměťovou kartu. Zamrzí také nedostupnost originální ochrany displeje.

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

0

1

0

nejlepší z fotoaparátů, co jsem kdy měl

Pouze tělo 22.12.2014

Fotoaparát vlastním teprve měsíc, zkušenosti mám se SONY 700, zatím jsem spokojen

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Dobré

Design

Vynikající

Snadné používání

Dobré

1

0

0

Vynikající A77 II plus objektiv 16-50/2.8

Tělo + 16–50mm objektiv se zoomem 28.07.2014 podle mart

Fotoaparát a objektiv zakoupen v červnu. Vysoká kvalita výrobku, pro mě zaroven odpovídající velikost těla fotoaparátu. Špičkové funkce (zejména nový autofocus) které překonávají dražší A99. Intuitivní ovládání, možnost nastavení nejpoužívanějších funkcí do jednoduššího menu resp. přiřazení tlačítek. Spolu s objektivy Sony 16-50/2.8 (zakoupen nově) resp. Minolta 70-200/2.8 vysoká kvalita snímků i při vyšším ISO.

Kvalita obrazu

Vynikající

Funkce

Vynikající

Design

Dobré

Snadné používání

Vynikající

2

0